World Cup Volt Hockey

World Cup Volt Hockey

Datum: 9/10, Tid: 14:00, t.o.m. 11/10 kl. 20:00

Varmt välkommen till World Cup Volt Hockey 2020

World Cup Volt Hockey är en internationell volthockey-turnering, med ambition att erbjuda världens bästa inofficiella evenemang inom målgruppen med ”world cup” status. Som en del i Gästriklands Innebandyförbunds och Gävleborgs Parasportförbunds satsning att behålla så många som möjligt inom idrotten med så bra kvalité som möjligt är Elhockeyn en av aktiviteterna som skall leda till målet att öka antalet kvalitativa fritidsaktiviteter för en målgrupp där utbudet kan i många fall vara begränsat. I CSR-arbetet #InnebandyForAll samverkar flera viktiga aktörer om att få så många i rörelse som möjligt. Genom att genomföra World Cup Volt Hockey, flaggskeppet för Elhockyn/Elinnebandyn är målsättningen att visa upp idrotten, öka forumet och synligheten för idrotten med det definitiva långsiktig målet få så många inkluderande i idrotten som möjligt.

Våren 2019 sattes idéspadarna för den första upplagan av World Cup Wolt Hockey, och vi är stolta att tillsammans kunna presentera en turnering i världsklass flera klasser. Utan alla samarbetsaktörer hade inte detta varit möjligt. 

Initialt erbjuds fyra klasser om totalt 32 lag. Med lag från andra sidan atlanten, Kanada, Tyskland, Norge Danmark och Sverige kommer turneringen vara sig världsunik och för första gången sammanstråla alla, så vitt vi vet, engagerade nationer. Med ambitioner om en ordentlig utbredning över tid.

Medarrangörer: Gävleborgs Parasportförbund, KF Heros, Gävle Kommun

Om World Cup Volt Hockey 

Datum: 9-11 Gavlehov Arena by och Gävle. Adressen till Gavlehov är: Gavlehovsvägen 19.

Läs mer: http://wcvh.se

Se hela kalendern här »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK